Het Kennisplatform houdt zich bezig met verschillende inhoudelijke thema's. Bij deze thema's komen allerlei aspecten kijken. Klik op de links voor meer informatie over het thema.

Ziekten en gezondheid

Wat betekent wonen naast een veehouderij voor de gezondheid? Het Kennisplatform heeft beschikbare wetenschappelijke informatie op een rij gezet.

Antibioticaresistentie

Met antibiotica kunnen dieren en mensen genezen van infectieziekten. Maar de bacteriën kunnen ook resistent worden. Lees meer over de gevolgen van resistentie.

Geur

Het Kennisplatform heeft bestaande kennis over gezondheidseffecten, bepalen geurbelasting van veehouderijen en grenswaarden voor geur op een rij gezet.

Diersoorten

Elke diersoort heeft een andere invloed op de gezondheid van mensen die in de omgeving wonen. Van een aantal diersoorten heeft het kennisplatform onderzoeken op een rij gezet.

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit heeft te maken met industrie en verkeer, maar ook met veehouderij. Het Kennisplatform heeft kennis over fijnstof, endotoxinen en ammoniak gebundeld.

Bedrijfsvoering

Sommige activiteiten op veehouderijen hebben invloed op de gezondheid van mensen. Het Kennisplatform beschrijft de wetenschappelijke kennis over deze onderdelen van de bedrijfsvoering.

Samenleving

In Nederland wonen mensen en dieren dicht op elkaar. Een goede verstandhouding tussen de veehouderij en de samenleving is belangrijk.