Vragen en antwoorden COVID-19 en veehouderij Na het uitbreken van corona in Nederland ontstonden vragen over een mogelijke relatie met de (intensieve) veehouderij.
Inschrijving webinar 11 juni geopend Het jaarlijkse symposium van het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid is dit jaar in de vorm van een webinar gegoten.
Longontsteking in de nabijheid van geitenhouderijen in plattelandsgemeenten Utrecht, Gelderland en Overijssel Het RIVM heeft op 24 april 2020 nieuw onderzoek gepubliceerd in de reeks van VGO-onderzoeken.
Hoger risico longontsteking rondom pluimveebedrijf Uit onderzoek van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS), Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Wageningen Bioveterinary Research en NIVEL blijkt dat mensen die binnen 1,15 kilometer van ee
Themabijeenkomst Fijnstof Op 16 februari 2017 kwamen vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, Rijksoverheid, omgevingsdiensten, GGD’en, bedrijfsleven en kennisinstituten bijeen om te spreken over het kennisbericht fijnstof.
Aanbevelingen Nationale ombudsman over Q-koortsepidemie Op 7 maart kwam de Nationale ombudsman met aanbevelingen voor de overheid naar aanleiding van de gevolgen van de Q-Koorts epidemie (2007-2011).
Symposium: Samen verder komen in een land waar veel mensen én veel dieren wonen Brede steun voor een APK voor veehouderijen, met elkaar in gesprek gaan op lokaal niveau en ondertussen werken aan het verlagen van de uitstoot van fijnstof, ook bij de bestaande bedrijven.
Luchtvervuiling heeft duidelijk negatieve invloed op gezondheid Fijn stof is één van de belangrijkste negatieve milieufactoren met een grote ziektelast in Nederland.