Kennisbericht Antibioticaresistentie vernieuwd In dit vernieuwde kennisbericht ligt de focus bij het risico op humane besmetting via de veehouderij, waarbij tevens de context met de andere bronnen (potentiële reservoirs van resistente bacteriën
29 april: Webinar Geur beleven & meten Het Kennisplatform organiseert een webinar met als thema: Geur beleven en meten. Het webinar is op donderdag 29 april van 10:30-12:00 uur. Meld u nu aan! Programma & aanmelden
Uitkomsten ILVO-studie verkeerd geïnterpreteerd Het Vlaamse Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) heeft in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen het rapport “Intensieve veeteelt en de gezondheid van omwonenden - anal
Q&A colistine resistente bacterieen in kippenvlees In het tijdschrift “Antimicrobial Resistance and Infection Control” verscheen recent het artikel:”High prevalence of the mcr-1 gene in retail chicken meat in the Netherlands in 2015” door Schrauwen